Collega's aan het woord

Benieuwd naar de ervaringen van collega's bij Buijsse Loodgieters en Installatiebedrijf?

Lees hieronder onze testimonials!

Of solliciteer direct

Bryan Faas

Leeftijd: 37 jaar

In dienst sinds: Enkele maanden

Functie: loodgieter/installatie-servicemonteur

 

"Vanaf mijn eerste werkdag voel ik mij thuis bij Buijsse. Er is een vrolijke sfeer en iedereen, van jong tot oud, werkt samen. We vullen elkaar goed aan en leren iedere dag wat bij.

 

Drie maanden geleden maakte ik de overstap. Ik heb geen moment spijt gehad. Elke minuut is gevuld met afwisselende klussen. Vandaag doe ik onderhoud, morgen sta ik op een dak en overmorgen werk ik mee aan een nieuwbouwproject.

 

We zijn allemaal allrounders en helpen elkaar waar we kunnen. Wat ik hier sterk vind, is dat alles goed bijgehouden wordt in ons computersysteem. Notities, foto's en materialen: alles is compleet én direct terug te vinden. Bovendien is mijn reistijd maar 5 minuten, maar ook tijdens de storingsdiensten is er maar weinig reistijd doordat alle klanten zich in de omgeving van Hulst bevinden. Zo ben ik vaker en makkelijker thuis voor mijn kinderen. En wil je je specialiseren of een opfriscursus doen? Hier wordt het gelijk voor je geregeld.

Ook loodgieter worden? Servicemonteur worden?

Noël Bogaert

Leeftijd: 55 jaar

In dienst sinds: 32 jaar

Functie: loodgieter/installatie-servicemonteur


“Goten solderen, daken leggen of een cv-ketel plaatsen: iedereen doet alles. En wat we nog niet kunnen, leren we van elkaar.

 

We werken meestal aan korte projecten en komen daarom vaak op een nieuwe plekken. Ik hou van die afwisseling. Het leukste vind ik het buiten werken, lekker in de frisse lucht. Daar zijn we vaak. Bijvoorbeeld bij het aanleggen van leidingen in een nieuwbouwhuis. Dan staan er alleen nog maar muren. We vervangen dakgoten, plaatsen EPDM… Iedere dag is anders.

 

Waar ik trots op ben? Dat klanten ons werk waarderen. We werken netjes en laten de werkplek opgeruimd en schoon achter. Dat is voor ons niet meer dan logisch. En ik ben ook trots op de sfeer in ons team. We kennen elkaar goed, staan open voor elkaars mening en kunnen goed samenwerken. Daardoor vliegen de dagen voorbij. Iedere vrijdagmiddag sluiten we de week samen af en drinken en snacken we wat. En een keer per jaar organiseren we een leuk uitje, zoals karten en samen eten. 


Ja, ook na 32 jaar zit ik nog steeds op mijn plaats. Ik ben begonnen als dakdekker en heb alle loodgieterstaken binnen het bedrijf geleerd. Door de jaren heen heb ik veel zien veranderen. Er kwamen bijvoorbeeld nieuwe regels voor het plaatsen van cv-ketels, toen moesten we meer administratie doen. Dat doe ik niet graag. Gelukkig denken ze bij Buijsse altijd mee en hebben ze een speciale app laten ontwerpen. Nu gaat het invoeren van gegevens steeds makkelijker. En zo leren we allemaal steeds bij.”

Ook loodgieter worden? Servicemonteur worden?

Marco de Putter

Leeftijd: 31 jaar

In dienst sinds: 14 jaar

Functie: loodgieter/installatie-servicemonteur


“We werken meestal bij mensen thuis en dat vind ik ook het leukst. Samen een rondje lopen en kijken wat de mooiste en handigste oplossing is. Bijvoorbeeld voor de leidingen in een nieuwe keuken. 


Die samenwerking met klanten kan, omdat we een klein bedrijf zijn met veel kleine projecten. Op een grote bouwplaats zie je de klant niet en doe je 40 keer hetzelfde. Wij geven advies, denken mee over de beste aanpak en maken zelf onze dagplanning.

 

We doen veel verschillende dingen. Waterleidingen, cv-installaties, daken, dakgoten, gasleidingen… Net heb ik regenbuizen opgehangen en straks ga ik verwarmingsbuizen leggen. ’s Morgens op het dak en ’s middags onder de vloer: je weet nooit hoe je dag eruit gaat zien. We komen ‘s ochtends samen op de zaak, verdelen het werk en gaan naar de klant. Bij kleine klussen, zoals een douchekraan, ketel of radiator, zien we ongeveer 5 klanten op een dag. Bij grote klussen zijn we langer bezig bij dezelfde klant, maar nooit meer dan 3 dagen.

 

Ik hou van de afwisseling. En ik ben pas tevreden als de klant dat is. Het is fijn om aan het einde van de dag te zien dat een badkamer helemaal af is en precies is zoals de klant het wilde.”

Ook loodgieter worden? Servicemonteur worden?

Solliciteer vandaag nog en maak de volgende stap in jouw professionele groei. Jouw toekomst begint hier